Thursday, December 16, 2010

HD HomeRun, MythTV, DVB-C

HD HomeRun
Efter at have kørt med en Anysee-USB-tuner i et års tid i mit MythTV-setup (se http://olefriis.blogspot.com/2010/06/mythtv-on-eeebox.html), var jeg ved at være rigtig træt af den. Pludselig, uden varsel, begyndte den at have problemer med at tune ind på bestemte kanaler - det kunne tage 30-40 minutter for den at tune ind. Og når den endelig var tunet ind, kunne det tage tilsvarende 30-40 minutter at skifte væk fra disse problematiske kanaler. Problemet forsvandt pludselig igen, men dukkede senere op igen - uden at jeg havde opdateret software. Se fx http://www.mythtv.dk/viewtopic.php?id=109 og http://www.mythtv.dk/viewtopic.php?id=169.

Et par kollegaer havde købt en HD HomeRun og var meget glade for den, så det skulle jeg også prøve. Jeg købte den i MM-Vision for 1.499,-. Det er vist ikke meget dyrere end man kan få den til i udlandet.

Desuden er der noget frustrerende over at Anysee hverken officielt eller i praksis supporterer deres tunere på Linux. Det er en finne der på eget initiativ har sørget for understøttelse af tuneren i kernen, hvilket er et super-initiativ, men der er meget langt derfra og så til officiel understøttelse af hardwaren fra det firma der tjener penge på salget.

Det er rigtig nemt at sætte en HD HomeRun-enhed op, når lige man kender til et par detaljer. Så jeg tænkte at jeg ville skrive disse detaljer ned, så andre måske kan få glæde af dem.

"The basics"
Du må selv sørge for at sætte HD HomeRun-enheden på dit netværk og sørge for to antennestik til den :-) Så skal du også sørge for at opgradere firmwaren på enheden. Jeg tror nok det sker af sig selv hvis man bruger Ubuntu og starter hdhomerun_config_gui, men jeg er ikke sikker - selv sad jeg på min Mac. Jeg hentede nyeste tools (http://www.silicondust.com/support/hdhomerun/downloads/), og ifm. installationen på min Mac blev firmwaren opdateret.

Du skal nok sørge for at få både HD HomeRun-enheden og din MythTV-boks på kablet net, da det er ret vigtigt at forbindelsen de to imellem ikke er for "shaky".

I hdhomerun_config_gui skal du sætte begge tunerne til "eu-cable".

Hvis du har en Anysee-tuner
Man kan godt få Anysee-tuneren og HD HomeRun-boksen til at leve i fred og fordragelighed, men jeg valgte bare at fjerne min Anysee-tuner i opsætningen af MythTV og hive antennestikket ud af den. Vil du have de to til at fungere side om side, skal du efter sigende lave en ny "input source" i backend-opsætningen. Ellers prøver MythTV at skifte til HD HomeRun-enhedens kanaler på Anysee-tuneren, hvilket Anysee-tuneren bare bliver forvirret over.

Jeg ryddede alle eksisterende kanaler i MythTV-opsætningen, så tavlen var visket ren.

Nu fungerer Anysee-tuneren blot som IR-receiver.

DVB-C
Som udgangspunkt kører HD HomeRun DVB-T. Det er måske også fint for dig, men hvis du har kabel-tv, er det ikke godt nok. Først skal du kende id'et på din HD HomeRun-enhed. Det gøres ved at køre følgende på kommandolinjen:
hdhomerun_config discover

Det gav i mit tilfælde 12106FA4, som jeg derfor bruger nedenfor.

Har du Stofa, ligger alle kanaler (mig bekendt) på symbolfrekvens 6900000, modulation QAM 64 og 256. Det skal HD HomeRun have at vide:
hdhomerun_config 12106FA4 set /sys/dvbc_modulation "a8qam64-6900 a8qam256-6900"

For Yousee skal du gøre følgende i stedet:
hdhomerun_config 12106FA4 set /sys/dvbc_modulation "a8qam64-6875"

Se den officielle support-side for flere informationer: http://www.silicondust.com/support/hdhomerun/instructions/dvb-c/

Opsætning i MythTV
Denne del er rigtig nem, idet MythTV allerede kender til HD HomeRun. Så bare vælg denne type i backend-opsætningen under opsætning af enheder. Du skal oprette en enhed til hver af de to tunere der sidder i boksen.

Desuden skal du (hvis du ønsker programinformation på kanalerne) oprette en "input source" og sætte denne på de to enheder. Da de to enheder nu har samme "input source", kan MythTV vælge frit blandt de to tunere til en given optagelse, og du kan optage flere programmer fra flere modulationer samtidig.

Kanalsøgning
Naturligvis kan man ikke "bare" gå ind og lave en fuld kanalsøgning i MythTV - man skal eksplicit angive hvilken frekvens og QAM man ønsker at søge på. Men først skal du selvfølgelig vide hvilke frekvenser og modulationer dine kanaler ligger på:
hdhomerun_config 12106FA4 scan 0 kanaler.txt

Lav så en kanalsøgning i MythTV-backend-opsætningsprogrammet på hver af de frekvenser der var "hit" på i kanaler.txt - du skal eksplicit angive både frekvensen og QAM'en. Med Stofa fandt jeg dog alle kanaler (i den lille pakke jeg har) ved at søge på frekvens 434000000 Hz, QAM256.

Efterfølgende skal man selvfølgelig ind at rette xmltv-id'erne til, så din xmltv-import hælder programinformation på de rigtige kanaler. Efter en ny "mythfilldatabase" skulle alt nu se fint ud!

6 comments:

 1. Mange tak. Endnu engang finder jeg noget brugbart på disse sider.

  Anede ikke at man skulle ændre disse ting i tuneren.
  Dog synes jeg, at det var ret bøvlet at jeg skulle søge på hver frekvens hvor den fandt kanaler. Det var ca. 10. Har stor pakke.

  Med Anysee Tv-tuneren kunne jeg nøjes med at scanne 346000000 Hz, QAM 64, men det hjælper ikke meget når der er støj på mange kanaler.

  ReplyDelete
 2. Jeg har bakset med import af channels.conf i lang tid nu. Får failing to parse. Og så faldt jeg over det du har skrevet her. Nu kan jeg rent faktisk få mythtv til at finde kanaler.
  Tak!

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hej vi har Stofanet og en mini pc til vores tv med win 7 styresystem en HDHomeRun men mit store problem er at kunne kører stofas kanaler ind så vi kan bruge windovs medier center. Jeg kan ikke kører programmerne ind i HD HomeRun . Er der ikke en trin for trin gide man kan bruge har snart prøvet alt. Er der mon nogle som kan hjælpe!

  ReplyDelete
 5. Hej Glenn

  Prøv i et Windows Media Center-forum. Jeg er ikke til megen hjælp hvad angår Windows Media Center, da jeg ikke ejer en Windows-maskine.

  ReplyDelete
 6. Hej Ole jeg har set på en del sider om dette problem. Det er der rigtig mange som skriver at de har problemer med at køre kanaler ind i Windows medie center når de har Stofa eller you ser. Det er fordi at Windows medie center ikke er kombensibel med deres signal men jeg har haft det til at virke. Men så ændrer Stofa deres kanaler og en opdatering så har jeg problemet!

  ReplyDelete